ZADRŽAVATE LI ČESTO MOKRAĆU, evo što se može dogoditi vašem organizmu

Postoje trenuci u kojima jednostavno ne možete istoga trena otići na toalet mokriti iako vas jako tjera. Primjerice, kada se vozite tramvajem ili autobusom kući s posla.

 

No ako trpite jer ste u gužvi i žurite se nešto dovršiti na poslu, ili ste kod kuće, zaustavite se na trenutak i krenite na toalet. Jer koliko god mislili da je zadržavanje mokraće bezazleno, nikad ne znate kako će vaš organizam reagirati, a u nastavku doznajte što se može dogoditi.

 

 

Prsnuće mjehura

 

 

Događa se vrlo rijetko, ali i to je moguće. Mokraća tada odlazi u trbuh te je nužna hitna operacija. Vjerojatnije je ipak, ako često zadržavate mokraću, da će se mjehur jednostavno rastegnuti. Mišići zbog toga slabe pa je vrlo vjerojatno da ćete se pomokriti iako to ne želite.

 

Infekcije

 

 

Odugovlačenje odlaska na toalet povećava rizik od urinarnih infekcija. Zadržavanje mokraće može potaknuti rast bakterija koje će vam zadati brojne probleme prilikom mokrenja. Ako vam mokraća postane puno tamnija i čudnog je mirisa, trebali biste posjetiti liječnika.

 

 

Inkontinencija

 

 

Zbog prečestog zadržavanja mokraće može doći do inkontinencije, a stanje se pogoršava ako dodatno trpite.

 

 

Bubrežni kamenci

 

 

Zadržavanje mokraće povezano je i s nastankom bubrežnih kamenaca. Mogu izaći s mokraćom, no kada su veći, potrebna je operacija.

 

 

Bol

 

 

Ono što se najčešće događa ako predugo trpite jest – bol. Zadržavanje mokraće je bolno, mišići su stalno u grču i normalno da vam nije ugodno.

 

 

 

 

 

 

IZVOR: VECERNJI.HR

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *