Veliki mjesečni horoskop po znakovima za srpanj 2018. – OVAN, BIK, BLIZANCI

U srpnju imamo puno napetih astroloških aspekata, jer planete aktiviraju sve fiksne znakove; Uran u Biku, Venera (do 10. srpnja), Merkur, Sunce (od 23. srpnja) i Sjeverni Čvor u Lavu, Jupiter u Škorpionu, retrogradan Mars i Južni Čvor u Vodenjaku. U ovom tekstu otkrijte astro prognozu za Ovna, Bika i Blizance. Uskoro prognoze i za ostale znakove…

 

 

Uslijed ovakvog astrološkog sklopa možemo očekivati mogućnost manifestacije u dva smjera: s jedne strane mogli bi se suočiti s tvrdoglavosti, nefleksibilnosti i pretjeranom potrebom za sigurnosti, dok s druge strane postaje jasno da nam treba promjena. U kombinaciji, ova dva smjera mogu voditi u sukobe. Svatko bi mogao zasebno voditi svoju bitku, pa će svakodnevno dolaziti do sudaranja snage volje i ega. Ovo je slika događanja tijekom srpnja, općenito.

 

Puno je retrogradnih planeta: Mars, Saturn, Pluton, Jupiter (do 10. srpnja) i Merkur (do 26. srpnja). Zbog osjećaja da je sve stalo, da nema napretka ili dobre organizacije, može doći do frustracija. Stvari neće teći smjerom kojim želimo.

 

S druge strane, ovo je povoljan period za procjenu, preoblikovanja i reorganizaciju na privatnom i profesionalnom planu. Razmislite o odnosima s drugima u svom životu, bilo da se radi o prijateljskim, ljubavnim ili poslovnim vezama.

 

Kvadrat koji pravi Merkur, smješten u Lavu, s Uranom i Jupiterom i Merkur – Mars opozicija imaju snažan utjecaj kroz prvu dekadu srpnja 2018. godine. Može se činiti da ono što se govori i što se radi nema veze jedno s drugim, a vrlo lako može doći do agresivnih ispada u kojima se prelazi granica. Neki mogu biti nemarni, a drugi previše opterećeni. Sarkazam i razdražljivost će biti česta pojava, najčešće proizašli iz očajničke potrebe da se stekne veća sigurnost, bilo da se radi o novčanim ili emotivnim pitanjima.

 

Pregovori neće teći glatko. Prije bilo kakvog koraka naprijed morat će se vratiti korak, dva nazad i dobro sve razmotriti i promisliti o odlukama koje su bile donesene. Jeste li se zbog određenih odluka našli baš u ovakvoj situaciji? Ovo je vrijeme za analizu.

 

Na sreću, harmoničan aspekt kojeg pravi Sunce s Jupiterom i Neptunom (obje planete smještene su u vodenim znakovima), daje emotivnu stabilnost i jača intuiciju koja će biti potrebna za snalaženje u raznim neočekivanim preokretima događaja i sukobima. U svemu što radite budite strpljivi, pažljivi i uporni.

 

Na širem planu gnjev može doseći kritičnu točku 13. srpnja 2018. godine. Ekonomska i društvena nestabilnost i nesigurnost probudit će nemire, što će se odraziti na sve upravljačke sektore.

 

Jupiter kreće direktnim hodom kroz Škorpiona 10. srpnja 2018. godine. Venera ulazi u Djevicu i pravi harmoničan aspekt s Uranom, Saturnom, Jupiterom i Plutonom. Osvrt na okolinu bit će brižniji, ali neće izostati kritike. Više ćemo analizirati, kako i koliko zarađujemo, koliko se trudimo i koliko trošimo, kakve odnose u životu imamo s drugima. Ta potreba za preciznom analizom katkad može dovesti u krizne situacije kada se radi o novcu i odnosima s drugima, može ograničiti našu kreativnost i donijeti jake dvojbe. Ali, ako djelujemo pošteno i iskreno, drugi dio srpnja 2018. godine može donijeti puno zadovoljstva.

 

Nakon 23. srpnja 2018. godine Sunce je u Lavu, u napetim aspektima s Uranom i Marsom, pa možemo očekivati puno frustracije. Pomrčina Mjeseca 27. srpnja 2018. godine može donijeti zbrku i krizu i na osobnom i na kolektivnom planu. Razotkrivene tajne mogu biti veliko iznenađenje. Neočekivanih promjena može biti i kroz novčane dogovore i pitanja sa značajnim utjecajem okoline ili na okolinu. Unatoč poteškoćama i stresu, dobra stvar je ta da ćemo razotkriti istinu i što imamo priliku stati i razmotriti sve do sada, što će nam pomoći da razradimo bolje planove i strategije za budućnost.

 

Nemojmo zaboraviti da je Merkur retrogradan u Lavu, od 23. srpnja do 20. kolovoza. Strastveno i često pretjerano dramatično izražavanje izazvat će slične reakcije. Želja da se drugima nametne vlastito mišljenje može biti dosta snažna. U verbalnom izražavanju čak može biti agresivnosti. S druge strane, ovo je prilika da se aktivira više kreativnosti i da se pokrenu zaboravljeni individualni projekti. U ovom periodu pazite što potpisujete, kako se izražavate i razgovarate s voljenom osobom i djecom.

 

OVAN

Ljubav i veze

Kuću ljubavi Ovna planete dobro aktiviraju tijekom srpnja 2018. godine i zato vam ne može biti dosadno. Venera, planeta koja vlada vezama Ovna je u toj kući do 10. srpnja, zajedno sa Merkurom. U kuću ljubavi Ovna 23. srpnja 2018. godine ulazi Sunce. U prvoj dekadi srpnja može doći do nesporazuma i svađa oko pitanja vjernosti, intimnosti i pažnje. Skloni ste uočljivom flertovanju i to sa svima, bilo da ste u vezi, u braku ili slobodni. Trebali bi biti pažljiviji i misliti na osjećaje i potrebe voljene osobe. U suprotnom ćete dobiti isto zauzvrat. Mars, vladar Ovna, je i dalje retrogradan u kući prijateljstva i društva, što govori o aktivnom društvenom životu. Ali, govori i o zabunama između prijateljstva i ljubavi, zbog slanja signala koji se mogu krivo protumačiti. Više pažnje obratite na način na koji se izražavate, posebno nakon 26. srpnja 2018. godine, kada Merkur kreće retrogradno.

Posao i novac

Što se tiče novca, puno toga može se dogoditi, i ne sve tako dobrog ako ne obratite pažnju na što trošite i koliko trošite, posebno kada se radi o zabavi. Iskoristite dobre prilike koje donosi Venera, vladar novca i privatnih sredstava Ovna, svojim prolaskom kroz vašu kuću posla 10. srpnja. Vrijeme je da se posvetite poslu, iako ćete se često dosađivati ili bi radije flertovali. Upornost i koncentracija na detalje mogu vas polako, ali sigurno dovesti do povećanja zarade. Jupiter kreće direktnim hodom 10. srpnja 2018. godine kroz 8. kuću Ovna, a to je kuća novca koji dijelite s drugima ili tuđeg novca, ali i naslijeđa. Novčano, neke blokade se mogu riješiti, ponovno možete pregovarati o otplati dugova ili razjasniti u potpunosti zajedničke investicije. Budite suzdržani, posebno kada vam dođe želja za kupovinom. U drugoj polovici srpnja Venera formira harmoničan aspekt s Uranom, smještenim u kući novca Ovna, te sa Saturnom i Plutonom, planetima koje prolaze kroz vašu kuću karijere. Zbog toga što su Pluton i Mars retrogradni, neće sve baš teći onako kako očekujete. Unatoč tome, možete poboljšati odnose na poslu, razriješiti sukobe i nesporazume. Gledajući iz nekog drugog kuta, ako tražite posao, možda je najbolje da se javite prethodnom poslodavcu. Merkur, planeta koja vlada kućom posla Ovna, kreće retrogradno 26. srpnja i potiče vas da sagledate dublje na koji način i kako razgovarate s osobama u radnom okruženju, ali i na koji način koristite svoje vještine i ističete svoju individualnost.

Zdravlje i moral

Sve do 23. srpnja 2018. godine mogli bi prolaziti kroz vrlo osjetljive trenutke ili biti introvertni. Slušajte što vam osjećaji govore i izbjegavajte razdraženost i depresivnost. Mars, vladar Ovna, i dalje je retrogradan. Pazite na koji način raspolažete svojom energijom. Merkur, vladar kuće zdravlje Ovna, 26. srpnja kreće retrogradno. Razmislite o načinu života i smanjite neprospavane noći. Budite u svemu umjereni! Vrijeme je da krenete sa zdravijim životom.

Savjet

Budite strpljiviji i nemojte izigravati žrtvu u ljubavnom životu! Nemojte pretjerati s trošenjem novca na zabavu!

BIK

Ljubav i veze

Srpanj 2018. godine turbulentan je mjesec za ljubavni život. Ovo je vrijeme kada trebate promisliti o sudbini odnosa s drugima i utjecaja na odluke koje donosite i smjer kojim želite ići u životu. Razmislite tko zaslužuje ostati u vašem životu a tko ne. Svađe mogu biti svakodnevna pojava kroz prvu dekadu srpnja. Razlog tome može biti to što ni vi, ni voljena osoba (ili ljubavnica / ljubavnik) ne znate što točno želite. Možda se nećete moći dogovoriti oko uređenja doma ili kako stvari trebaju funkcionirati u vezi općenito. Ako se radi o odluci zajedničkog života, to će biti više stresno nego izazovno, zato savjetujemo da ne žurite. Pazite što i kome govorite, jer se vrlo lako može dogoditi da povrijedite osobu do koje vam je stalo. Na sreću, sve postaje jednostavnije nakon 10. srpnja, vraća vam se optimizam i vjera da će sve u konačnici biti dobro. Venera, vladar Bika, ulazi u kuću ljubavi, a Jupiter, smješten u kući veza Bika kreće direktnim hodom. Duže veze ulaze u bolji i harmoničan period. Neki će Bikovi tek ući u vezu koja ima izgleda da postane ozbiljna. Oni u lošim vezama mogli bi prekinuti vezu. U drugoj polovici mjeseca bit ćete pragmatičniji, što nije nimalo loša stvar. Harmoničan aspekt kojeg pravi Venera pokazuje da ćete uživati u stabilnom ljubavnom odnosu, osim ako ne postanete previše posesivni.

Posao i novac

Pitanje novca je osjetljivo tijekom srpnja 2018. godine. Iako imate dobre namjere i cilj da povećate priljev novca, mogli bi narušiti harmoniju važnih privatnih i poslovnih odnosa. Možda želite previše, prebrzo, posebno u drugoj polovici mjeseca i zbog toga bi mogli vršiti pritisak na druge. Trebali bi se koncentrirati na ono što sami možete napraviti, na sredstva koja su vam dostupna, a ne tražiti preko drugih, bilo da se radi o voljenoj osobi, prijateljima, poznanicima, suradnicima i slično. Jupiter kreće direktnim hodom 10. srpnja i nakon tog ćete pokušati doći do stvari za koje smatrate da vam s pravom pripadaju, može se raditi o novcu koji ste nekome posudili ili naslijeđu. Može se raditi o podršci za investicije ili otplati dugova. Budite oprezni od 26. srpnja kada Merkur, vladar novca Bika, kreće retrogradnim hodom. Sve do 20. kolovoza 2018. godine pazite koliko novca trošite na dom i obitelj. Ako ste razmišljali o poslu s nekretninama, možda je bolje takve planove odgoditi. Mars, planeta akcije, je retrogradan u kući karijere i društveno profesionalnog ugleda Bika i zato će se stvari kretati sporije kada se radi o poslovnom svijetu. Venera, vladar kuće posla Bika, pravi dobre aspekte u drugoj dekadi mjeseca. To je povoljan period za rad na talentima i vještinama koje imate, uz više hrabrosti. Pomrčina Mjeseca 27. srpnja 2018. godine događa se na osi dom – karijera i ukazuje na to da morate donijeti neke važne profesionalne odluke.

Zdravlje

Vaše psihičko i fizičko stanje popravit će se u drugoj polovici srpnja 2018. godine. Ako imate bilo kakvih zdravstvenih poteškoća ili neugodnosti, u ovom periodu naći ćete prava rješenja. Tijekom srpnja strahovi i depresija su vaši najveći neprijatelji, što može utjecati na donošenje odluka. Pokušajte biti optimistični, jer će se uskoro stvari promijeniti na bolje.

Savjet

Ne žurite s donošenjem važnih odluka u vašem ljubavnom životu! Od 26. srpnja retrogradan Merkur tjera vas da razmislite o temeljima na kojima ste izgradili ljubavnu vezu!

BLIZANCI

Ljubav i veze

U prvoj dekadi srpnja 2018. godine više je kontradiktornosti nego obično i zato vaš ljubavni život može patiti. Čini se da je voljena osoba voljna podržati vas i pomoći vam da podignete samopouzdanje, ali vi ćete biti nezadovoljni zbog svih i svega. Na sreću, u drugoj polovici mjeseca atmosfera postaje svjetlija. Jupiter, vladar kuće partnerstva Blizanaca, kreće direktnim hodom 10. srpnja, a Venera, vladar kuće ljubavi Blizanca, pravi harmonične aspekte s Uranom, Saturnom, Jupiterom i Plutonom. Pred vama je strastven, senzualan i intenzivan period, bilo da ste u vezi, braku ili tražite partnera. Volite igre zavođenja i sigurni ste u ono što osjećate. Pravo je vrijeme da priznate nekome što osjećate ili da iznenadite voljenu osobu romantičnom večerom ili skupocjenim poklonom. Ipak, pazite koliko trošite. Neki će Blizanci biti na kušnji i željet će ući u vezu radi dobiti ili će biti meta nekome tko samo želi materijalnu sigurnost. Ako ste u braku, više vremena provedite s voljenom osobom, posvetite se obiteljskim pitanjima i zajedničkim sredstvima, jer tako ćete se i više zbližiti, te obnoviti povjerenje i popraviti intimni život.

Posao i novac

Kuću novca Blizanaca osvjetljava Sunce, sve do 23. srpnja 2018. godine. Tijekom srpnja novac je prioritet Blizancima, ali i tema koja može dovesti do svađa i depresije. Posvetite se starijim materijalnim problemima, srežite troškove i ulažite samo u ono što morate. Pravi je trenutak za pregled stvari s kojima raspolažete, za rad na talentima i koliko ih koristite kako bi zaradili za život i bili prepoznatljivi. Mars vlada kućom posla Blizanaca, retrogradan je, ali Jupiter smješten u kući posla kreće direktnim hodom. Možemo reći da jednom nogom koračate, a drugom rušite prepreke. Zaključit ćete da uspjeh katkad dolazi sporije. Stres i nezadovoljstvo smanjuju se,a stvari ćete vidjeti realnije i optimističnije. Zadnja četiri dana u mjesecu donose napetost u odnose s radnim kolegama. Pazite što govorite i nemojte biti tvrdoglavi!

Zdravlje i moral

Ne možemo reći da nećete biti dobro, ali nakon 10. srpnja 2018. godine napete situacije mogu vas psihički i fizički potpuno iscrpiti. Ako imate zdravstvenih poteškoća, nemojte ih zanemariti. Posjetite liječnika. Pripazite na putovanjima, može doći do nezgoda. Nakon 26. srpnja Merkur je retrogradan, pa može biti unutarnjih nemira.

Savjet

Novac je i dalje osjetljiva tema. Budite odgovorni i realni i postići ćete puno.

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *