UMRO JEDAN OD NAJPOZNATIJIH I NAJTALENTIRANIJIH SRPSKIH GLUMACA PRIJE SAMO 10 DANA SAZNALO SE DA JE BOLESTAN. PAMTIT ĆEMO GA PO BRILJATNIM ULOGAMA

Jedan od najtalentiranijih i najpopularnijih srpskih glumaca Nebojša Glogovac (48) preminuo je jutros, neslužbena je informacija koju su objavili srpski Blic i Novosti, navodeći kao Izvor Institut za onkologiju.

Glogovac je prije 10 dana hitno primljen u Institut. Tada su mediji pisali da je poznati glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Od glumca se jutros na Instagramu oprostila i njegova kolegica, glumica Nataša Ninković.

– Zauvijek u mom srcu. Sa anđelima mili moj…, napisala je glumica.

 

Nebojša Glogovac rođen je u Trebinju 1969., a živio je u Beogradu. Jednog od najboljih srpskih glumaca posljednjih dvadeset godina ne treba posebno predstavljati ni hrvatskoj publici, s obzirom da je tumačio glavnu ulogu u hrvatskom filmu ‘Ustav Republike Hrvatske’ Rajka Grlića, jednom od najgledanijih domaćih filmova u kinima posljednjih godina.

 

Najzapaženije uloge ostvario je u filmovima ‘Klopka’, ‘Ubojstvo s predumišljajem’, ‘Krugovi’, Hadersfild’. ‘Bure baruta’, ‘Munje! i ‘Nebeska udica’, a ostvario je i brojne uloge na kazališnim daskama.

 

Od ostalih uloga Nebojše Glogovca treba izdvojiti i ‘Kenjca’, dok je mlađim genarcijama poznat iz kultnih filmova ‘Kad porastem biću Kengur’ i ‘Do koske’. Glumio je i u domaćoj TV seriji ‘Stella’, a pojavljivao se i u popularnoj humorističnoj seriji ‘Lud, zbunjen, normalan’.

 

Glogovac je glumačku karijeru započeo nekad popularnoj seriji ‘Bolji život’ gdje je imao malu ulogu školskog kolege Slobodana Popadića (Dragan Bjelogrlić).

 

 

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *