Udarna vijest za Bosanke i Hercegovke.. H&M u Bosni i Hercegovini.. Pogledajte u koje gradove dolazi

Švedski modni div Hennes & Mauritz / H&M registrirao je početkom ove godine kompaniju u Bosni i Hercegovini.Ogranak firme čije prodavnice dominiraju takozvanim fast-fashion sektorom, a koja proizvodi odjeću za odrasle i djecu, registrirana je pod nazivom H&M Hennes & Mauritz B&H u Sarajevu.

 

Osnivač sarajevskog ogranka je H&M Hennes & Mauritz GBC AB Stockholm iz Švedske.Registracija kompanije prvi je korak ka otvaranju poslovnice koja bi mogla biti smještena u tržnom centru Alta.Inače, poznati modni div koji prodaje odeću za “male pare” prisutan je u u 62 države svijeta u kome se nalazi više od 4.500 H&M prodavnica

 

U njemu svi žele i da rade, jer je reč o atraktivnom poslodavcu kod kojeg se mnogi zapošljavaju pa sada broji više od 130.000 uposlenika.U njemu se duže od dvije decenije oblače Bečlije, Parižani, Madriđani, a Bosancima i Hercegovcima je najbliži bio u Zagrebu, a od 2013. godine i u Beogradu.Gužve, redovi, pa i tuča redovna su pojava na otvaranjima H&M-ovih prodavnica. Nakon Sarajeva očekuje se otvaranje H&M poslovnica u Tuzli, Mostaru, Banja Luci, Zenici i Bihaću..

 

avaz.ba

2 comments

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *