TRI VRSTE DORUČKA KOJE BISTE TREBALI PRESKAKATI

Doručak je najzdraviji obrok u danu. Njime pokrećemo organizam i pripremamo ga za naporne sate koji su pred njim. Želite li da dan započnete na pravi način i svom tijelu pružite potrebnu energiju, potrebno je da izbjegavate ova 3 inače vrlo česta doručka.

 

 

1. Voćni sokovi i jogurti

 

Iako na njima piše kako su sto posto prirodni, kupovni voćni sokovi prepuni su šećera i aditiva. Ovakav napitak će vam trenutno dati energije, ali će vam je i vrlo brzo oduzeti. Isto tako, kupovni sokovi nemaju veliku nutritivnu vrijednost. Radije izaberite voćku koja sadrži i vlakna potrebna za regulaciju probave. Isto važi i za voćne jogurte..

 

2. Pekarski proizvodi

 

Peciva i krofne koje kupujemo u pekari vrlo su ukusni, ali ti proizvodi takođe često sadrže velike količine aditiva, soli i šećera, što i nije dobra kombinacija za početak dana. Slana peciva zadržavaju vodu u organizmu, a lisnato tijesto je masno i teško se vari. Pored toga, ova peciva siromašna su nutritivnim vrijednostima, koje su vašem organizmu prijeko potrebne za normalan rad.

 

 

3. Masan i jak doručak

 

Još jedan doručak, koji bi trebalo zaobići, podrazumijeva masnu, tešku i kaloričnu hranu poput pečenih jaja sa salamom, sendviča sa salamom i majonezom ili sličnim namazima. Osim ako ne radite težak fizički posao, ovakav doručak vašem tijelu nije potreban i ono će ga dugo i teško variti. Velike količine nezdravih masnoća završiće u obliku masnog tkiva, a vaš organizam neće dobiti sve vitamine, minerale i vlakna koja su mu potrebna. Ako volite ujutru da pojedete jaje, najbolje bi bilo da se odlučite za kuhana jaja uz parče integralnog hljeba i šolju čaja.

 

 

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *