Šta sve liječi ovaj list: Od dijareje i želuca, do raka i Alchajmera!

U ovom listu ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, gvožđa, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana.

 

Vjerovali ili ne, list vinove loze je jedan od najjačih prirodnih lijekova!

 

Ovo su najjača svojstva ovog moćnog prirodnog lijeka:

 

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje. Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alchajmerova bolest, ali i artritisa i bolesti probavnog sistema, poput Hronove bolesti. Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti..

 

 

Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odeljenju za dermatologiju Univerziteta u Friburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju otoke kod bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteriše problem vraćanja krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge otiču, što uzrokuje edem.

 

 

Ostale koristi

Lišće vinove loze koristi se i za liječenje dijareje, teškog menstrualnog krvarenja, krvarenja materice, čireva i vaginalnog iscjetka. Amerikanci koriste čaj od ovog lišća za dijareju, hepatitis i bolove u želucu.

 

 

izvor:stil

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *