Prirodni lijek protiv heliko bakterije koja uzrokuje nastanak čira na želucu

 

Helicobacter pylori (H. pylori) spiralna je bakterija koja je nađena na sluznici čovjekova želuca i jedina je bakterija koja može preživjeti u nepogodnoj kiseloj sredini u želucu. Ova bakterija dovodi do dugotrajne (kronične) upalne reakcije želuca (gastritisa).Helicobacter pylori infekcija, koja uzrokuje više od 90% ulkusa (čireva) dvanaesnika i do 80% ulkusa želuca.

 

 

Lijek protiv heliko bakterije

cuvarkuca-houseleek-pixabay

RECEPT

– 300 g listića biljke čuvarkuća (Sempervivum tectorum)
– 2 kašike meda (opciono)

Listiće čuvarkuće samljeti u mašini za meso, mada vjerujem da neka slična obrada u multipraktiku ili sjeckalici je dovoljno dobra. Promiješati sa medom i uzimati jednu kašiku ujutru na prazan želudac. Med nije neophodno dodavati, više je radi ukusa, da bi se lakše koristilo. Čuvati u frižideru.
Žena koja mi je ovo ispričala mi je rekla da se koriste tri ovakve ture zaredom i uradi pregled nakon šest meseci. Kod nje bakterije više nije bilo, kao ni tegoba. A inače su joj davali mnogo jake antibiotike koji su joj smetali.

 

 

Lijek protiv čira na želucu

10369913_330405827108401_2842533518432150735_n

RECEPT

– 100 listića bokvice
– 1 tegla meda

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Nasijeckane listiće bokvice promiješati sa medom. Treba da odstoji 15 dana pre korišćenja. Čuvati u frižideru. Uzimati po kašiku dnevno na prazan želudac. Čovek kaže da je bio pred operacijom čira na želucu i da ga je ovo spasilo.
Nadam se da će ovo nekome još da pomogne.

Izvor: prirodni-lijek

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *