OVIH 8 SLIČAJNOSTI NAS TJERAJU DA PROPITUJEMO STVARNOST

Možemo vidjeti sve vrste čudnih stvari koje se događaju u našem svijetu. Ali neke su stvari stvarno istaknute, i nema načina na koji se mogu objasniti. Među njima, ovdje imamo 8 čudnih slučajnosti koje su do danas nepoznate.

 

U knjizi Edgar Allan Poe knjige The Narrative of Arthur Gordon Pym iz Nantucketa, brod se sruši, ali četiri mornara preživljavaju i prisiljeni su jesti jednog dječaka na brodu koji se zove Richard Parker. Godinama kasnije, isti scenario doista se dogodio i posada je pojela dječaka da preživi … Njegovo je ime Richard Parker.

 

 

Pokopani su vojnici Prvog svjetskog rata, koji su umrli, a grobnici prvog i posljednjeg vojnika koji su pokopani točno su 6 metara jednan od drugog.

 

 

Pogledajte ove sličnosti između dvije od najpopularnijih i najdražih osoba koje su ikad živjele, Abraham Lincoln i J. F. Kennedy:

 

Obojica su poginuli u petak, prije slavlja (Lincoln je ubijen neposredno prije Uskrsa, a Kennedy uoči Dana zahvalnosti). 
Obojica su imala četvero djece.
Obojica su imali prijatelja imena Billy Graham.
Kennedy je imao sekretara zvanu gospođa Lincoln. Predsjednik Lincoln imao je sekretara John.
Njihovi nasljednici u oba slučaja imali su potpredsjednika Johnson, koji su bili i republikanci i demokrati.

 

 

Godine 1895, kada je bilo samo 2 automobila u državi Ohio, automobili su se sudarili međusobno. Razgovarajte o slučajnosti.

 

 

Jedan od prvih ljudi koji umiru dok je izgradnja Hooverove brane bio je George Tierney koji je umro 20. decembra. Posljednji koji je umro tokom gradnje bio je njegov sin, Patrick Tierney.

 

 

 

George Handel je živio u Londonu u 25 Brook Street, dok je Jimi Hendrix živio neko vrijeme u 23 Brook Streetu. Oba muzička revolucionara, zapravo su bili komšije, samo jedno stoljeće razmaka.

 

 

Godine 1898., 14 godina prije potonuća Titanica, fantastični pisac Morgan Robertson napisao je novelu Futility, a sve što je napisano u Futility dogodilo se s Titanikom.

 

 

Reinkarnacija?

 

 

 

 

izvor: vedrastrana.com

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *