OPRAŠTAJTE, ZAHVALJUJTE, MOLITE, OPROST TRAŽITE I SVE SRČANO RADITE !

Niste istinski sretni ?! Onda odmah pročitajte ove  savjete za istinsku unutrašnju sreću, i učinite vaš život smislenijim, vedrijim i smislenijim.

 

 

Ne rasipajte ličnu energiju na gluposti

 

 

Lična energija se troši čak i kada vodite ljubav zar ne ?! A zamislite koliko puta je više gubite ako je trošite na negativne stvari i situacije. Zato uvijek nastojte misliti pozitivno, raditi pozitivne stvari i kreirati pozitivne događaje.

 

 

 

Svakodnevno raditi meditaciju i jogu

 

 

Meditacija i joga su dvije veoma dobre tehnike za postizanje duhovnog i fizičkog sklada vašeg tijela i duše. Isprobajte ih, nećete se pokajati, jer umiruju duh i ojačavaju fizičko tijelo.

 

 

Tražite oprost od Boga

 

 

Nema idealne osobe bez grešaka svjesno ili nesvjesno učinjenih. Zatražite oprost od Milostivoga i osjetit ćete neobičan unutrašnji mir poslije toga.

 

 

Radite ono što volite srcem

 

 

Sve što radite bezvoljno ne donosi onaj pravi dugotrajni rezultat. A ono čemu ste posvećeni srcem i spremni da radite po dvanaest sati i više, srčano, predano, nudi dugoročan uspjeh i unutrašnju sreću.

 

 

Ne osvrćite se previše na prošlost

 

 

Zaglavljeni u tmurnim trenucima iz prošlosti, ne vidite vesele trenutke sadašnjosti.

 

 

Upotrebljavajte što više pozitivnih riječi

 

 

Vaš život će se zaista promijeniti kada počnete upotrebljavati što više pozitivnih riječi ili rečenica u vašem životu. Može vam biti smiješan prijedlog ali upotrebljavajte što više pozitivnih riječi i na vašim socijalnim mrežama. Iznenadit će vas pozitivni rezultati takvih aktivnosti.

 

 

Sposobnost oprosta prema drugima

 

 

Zanemarujete važnost vašeg oprosta prema drugima, a koji utiče na vašu ličnu sreću i unutrašnji mir. Ne činite to !

 

Vaša spremnost na oprost nije vaša slabost, već zaista to je velika životna snaga koja vam pomaže da budete sretni i zadovoljni vašim životom. Svaki put kada nekome oprostite, vi se oslobađate utega ljutnje kojeg je na neki način druga strana željela da okači na vaš vrat. Ne dozvolite da nosite kroz cijeli život utege bijesa koje vam drugi serviraju. Budite mudriji od njih. Oprostite im njihove pokušaje da vas učine tužnim i nastavite da plivate kroz more života sretni.

 

 

Ne slušajte muziku koja vas čini depresivnim

 

 

Ovaj savjet trebao bi biti među prva tri, te pošto su šanse da ostavite muziku male, pokušajte umanjiti slušanje muzike koja vas čini tužnim, sjetnim i depresivnim. Mnogi vole praviti žrtvu od sebe a slušajući tužne pjesme to samo podstiču. Dakle, ne pravite žrtvu od sebe nego se okrenite muzici koja vas inspiriše i daje osmijeh na lice a takvih pjesama zasigurno ima mnogo.

 

Slušajući inspirativnu muziku bit ćete puni energije, poletni i voljni da učinite čuda u životu, jer čuda su zaista moguća.

 

 

Rješavajte probleme

 

 

Na svijetu nema osobe koja se nije susrela sa nekim problemom. Dakle savjet je da se sa problemom uhvatite u koštac ne više od sat vremena dnevno jer dugotrajno razmišljanje iscrpljuje vašu vitalnost, te postajete razdražljivi i dolazite do stanje smanjene svijesti. Tada niste sposobni pravilno rasuđivati a rješenje je da svaki problem razložite na mali set rješenja kako biste ga postepeno riješili ako već nije moguće odjednom i u kratkom vremenskom roku.

 

 

Budite komunikativni i ostvarite prvi kontakt očima

 

 

Želite bitni sretni u srcu i duši, onda morate biti sposobni komunicirati sa drugima, a pri tome morate znati da je važnost pogleda velika jer pogled odaje mnogo o vama. Da li imate samopouzdanja ili kakav je vaš karakter ?! Zato uvijek pogledajte osobu preko puta vas direktno u oči i osmjehnite se.

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *