Mjesečni horoskop za TRAVANJ – Ekstremno napet astrološki sklop, djelujte oprezno i strpljivo!

Travanj nije lagan mjesec. Ne samo da imamo posla sa znakom koji je domaćin trima planetama koje imaju potencijala za stvaranje štete (Mars, Saturn i Pluton u Jarcu), nego su te planete i u sukobu sa onima koje prolaze kroz znak Ovna (Uran, Merkur i Sunce kroz prve dvije dekade).

 

 

To znači da imamo kvadrat pojačan sa obje strane, to uključuje 6 planeta od 10 s kojima se bavi moderna astrologija. Povrh svega, Merkur je retrogradan u prvoj polovici travnja. Ovo je ekstremno napet sklop i može imati nasilnu, destruktivnu prirodu.

 

Dva benefika, Venera i Jupiter, smješteni u Biku i Škorpionu, mogu djelovati pozitivno na trio iz Jarca. Iako nije baš izgledno da će u potpunosti uspjeti poništiti negativan utjecaj Marsa, Saturna i Plutona, ali ga ipak mogu ublažiti.

 

 

Imajmo na umu da je Mars u svom retrogradnom ciklusu. Osim ovog ciklusa (od 17. ožujka do 17. svibnja), prolaziti će još jedan ciklus, kroz Jarca od 13. kolovoza do 10. rujna.

 

Posljedice nekih događaja tokom proljeća osjetiti će se u kolovozu i rujnu.

 

Prolazak Marsa kroz Jarca je kritičan i donosi upozorenje. Budite oprezni u navedenim poljima života:

 

Ovan: društveni status, reputacija, karijera, prestiž, nagrade, nadređeni, autoriteti

 

Bik: daleka putovanja, veze sa strancima, inozemstvo, internet, obrazovanje, kultura, duhovnost

 

Blizanci: posao i investicije, naslijeđe, neprofitabilne organizacije, pozajmice, dugovi, depresivnost, fobije, krize

 

Rak: ljubavni život, brak, parovi, dugovi, suradnje, ugovori, konkurencija, sukobi, napadi, nadmetanja

 

Lav: zdravlje, posao i obaveze, hijerarhijska ljestvica, rokovi, kućni ljubimci

 

Djevica: ljubav, strast, djeca, pustolovina, rizik, financijska nagađanja, kreativnost, slobodno vrijeme, zabava, sport

 

Vaga: dom, kuća, vlasništvo, stečevina, dugoročna dobra, obitelj, roditelji, prošlost

 

Škorpion: putovanja, auti, um, intelekt, informacije, komunikacija, pregovori, intervjui, dokumenti, papirologija, sestre i braća, susjedi

 

Strijelac: novac i ulaganja, nekretnine, prihod, troškovi, ušteđevina, profit

 

Jarac: tijelo, izgled, konstitucija, vitalnost, temperament, život općenito

 

Vodenjak: sakrivene opasnosti (neprijatelji, bolesti), tajne akcije, ograničenja

 

Ribe: zajednica, grupa, društvo, popularnost, prijatelji, štićenici, podrška, nade i projekti

Negativna energija Mars-Saturn-Pluton tria može se transformirati u pozitivnu energiju zahvaljujući koncentraciji, odlučnosti, predanosti, zalaganju i upornosti kako bi se dosegli ciljevi koji su konstruktivni, a koji su to ciljevi za svaki znak posebno pogledajte ponovno popis iznad.

 

Od svih planeta, tokom travnja 2018. godine, najbolji položaj ima Venera: vlada Bikom koji je snažan, miran i optimističan. Svakom od nas može donijeti sreću i riješenja za navedena polja, ovisno o kojem se znaku radi:

 

Ovan: ušteđevina, profit, vrijednosti, zarada, novac i nekretnine

 

Bik: pojava, tijelo, vitalnost, konstitucija, temperament, život općenito

 

Blizanci: događaji iza scene, sreća vezana za okultno (vidovitost i podrška u tajnosti)

 

Rak: snovi i projekti, zajednica, okupljanja, društvo, popularnost, podrška, štićenici, prijatelji

 

Lav: nadređeni, službenici, društveni status, prestiž, reputacija, karijera, uspjeh, počast

 

Djevica: veze sa strancima, daleka putovanja, inozemstvo, duhovnost, kultura, internet

 

Vaga: darovi, donacije, sponzorstva, naslijeđe, pozajmice, posao i investicije

 

Škorpion: život u dvoje, brak, ljubavni život, ugovori, suradnje, natjecanja, pothvati

 

Strijelac: zdravlje, posao i obaveze, zaposlenici i odnosi sa nadređenima, kućni ljubimci

 

Jarac: kreativnost, djeca, ljubav, strast, slobodno vrijeme, zabava, pustolovina, sport, financijska nagađanja

 

Vodenjak: roditelji, obitelj, prošlost, vlasništvo, mjesto življenja, nekretnine i dobra

 

Ribe: vozila, putovanja, intervjui, pregovori, komunikacija, informacije, dokumenti, papirologija, susjedi, braća i sestre

 

Budite pažljivi, iskoristite dobar vjetar u leđa, izbjegnite prepreke na putu i nadamo se da ćete do svog odredišta stići sigurno i sa stilom.

 

Ljubavni horoskop za travanj

 

 

OVAN

Sunce, vladar kuće ljubavi Ovna, nalazi se u Ovnu tokom travnja 2018. godine. To znači da možete očekivati puno strasti i žudnje, dublje osjećaje, više hrabrosti u romantičnim akcijama i više ljubavnih ponuda ili barem onih koje će biti teško odbiti. Ukratko, strastveni instinkti pokretati će vas i voditi, što će utjecati na događanja tokom travnja. Ipak, neće sve teći tako glatko. Kontradiktorni planetarni aspekti, neki nepovoljni, a neki pozitivni, utječu na Ovnove i vladara Ovna, Marsa i donose nevolje u život Ovnova. Dobra stvar u svemu tome je što Ovnovi vole izazove!

 

BIK 

 

Venera vas obasipa svojim senzualnim darovima gotovo kroz cijeli travanj 2018. godine. Prisustvo Venere u Biku povećava vašu moć zavođenja, donosi vam povoljne okolnosti koje su dobre za zabavu, flertove, pronalazak nove ljubavi ili obnovu veze sa bivšim ili bivšom ili za oživljavanje strasti u dugim vezama. Nemojmo zaboraviti Jupitera koji svojim prisustvom u kući veza Bika donosi blagostanje i teoretski, trebali bi biti sretni i zadovoljni. U praksi vaše vedro nebo može biti zatamnjeno oblacima, jer je Mars, vladar kuće parova Bika, u lošem društvu. Ipak, problemi su samo privremeni i dobro raspoloženje brzo će se vratiti.

 

BLIZANCI 

 

Na ljestvici ljubavnog ispunjenja, travanj 2018. godine zaista ne može osvojiti vrhunac. Ako padne negdje na pola, još uvijek je to dobro. Venera, planeta ljubavi i vladar kuće ljubavi Blizanca nije u položaju u kojem može iskazati slobodnu volju. To znači da ne može kontrolirati situaciju, nego se mora suočiti sa onim što dođe na putu. Mars, vladar kuće parova Blizanaca, je isto u teškom položaju i povrh svega u napetom i ometajućem društvu (Saturna i Plutona). Ali napola puna čaša govori o razvedravanju i smirivanju oluje zahvaljujući Veneri i Marsu i šteta će biti manja ili privremena. Perspektiva tokom sljedećeg mjeseca je sjajna, zato se sada naoružajte strpljenjem i humorom dok stvari ne krenu onako kako vi želite.

 

RAK 

 

Travanj 2018. godine nije najugodniji mjesec za ljubavni život Raka. Mars, Saturn i Pluton zajedno su u kući veza Raka. To su krute planete i to nije mala stvar. Mogli bi prolaziti kroz određene probleme u ljubavnom životu ili ćete kao par prolaziti kroz teži period zbog nekih vanjskih faktora ili bi voljena osoba mogla prolaziti kroz određene probleme (u profesionalnom životu, sa zdravljem i slično) koji će imati utjecaja i na vas. Najbolji način da se nosite sa situacijom je da iskoristite energiju ovog astrološkog sklopa kako ne bi imala utjecaja na vas. Najbolje što možete oboje poduzeti je udružiti snage kako bi zajedno našli rješenja za teške zadatke, iako će vaša snaga, strpljenje i ambicioznost biti na testu. Unatoč problemima s kojima ćete se morati suočiti, dobra vijest je da vam pomoć dolazi, zato što Venera i Jupiter prave pozitivan aspekt sa kućom veza Raka.

LAV 

 

Sa Venerom na Zenitu, veze Lava tokom travnja 2018. godine su u centru pažnje. Postoji poveznica između ljubavnog i profesionalnog života ili društvenog statusa. Može se dogoditi i to da vas privuče osoba iz viših krugova ili netko poznat. Možda će netko s kime surađujete odjednom postati vidljiv ili vidljiva ili privući pozornost javnosti. Položaj vladara kuće parova Lava ukazuje na još jednu vrstu poveznice: između ljubavnog života i obaveza, odgovornosti, zalaganja. Čini se da nećete imati toliko slobode izbora koliko bi željeli i možda ćete biti prisiljeni ponašati se po pravilima.

 

DJEVICA 

 

Između Jupitera, vladara kuće parova Djevice, i Neptuna smještenog u kući parova Djevice harmoničan je odnos koji vam donosi romantičnu euforiju sve do studenog 2018. godine. Ako postoji intelektualna kompatibilnost i dobra komunikacija (Jupiter je u 3. kući Djevice) onda će sve biti sjajno. Tokom travnja 2018. godine Venera, planeta ljubavi, nalazi se u vašoj 9. kući i u opoziciji je sa Jupiterom. Sve se vrti oko pitanja vrijednosti, kulturoloških ciljeva ili zajedničkog duhovnog putovanja. Ljubav cvjeta dok ćete sa voljenom osobom otkrivati nove horizonte kroz znanje ili putovanje. Strastveni život je napet i zahtjeva dublju povezanost, intenzivnije i potpune osjećaje. Ako to nije popraćeno mentalnom usklađenosti, može postati izvor stresa, frustracija i neugodnosti.

 

VAGA

 

Veze Vage značajne su u travnju 2018. godine kada Sunce prolazi kroz kuću parova Vage u kojoj je Uran domaćin već nekoliko godina i Merkur tu prolazi kroz svoj retrogradni ciklus. Ljubav, brak i obiteljski život u prvom su planu, posebno kada je Mars, vladar kuće parova Vage, u vašoj kući doma, vlasništva i obitelji. Možda ćete uložiti zajedničke snage kako bi razriješili neke probleme vezano za vaš dom ili će na vaš odnos utjecati roditelji ili će se voditi rasprava oko pitanja vlasništva i slično. Može biti snažnih romantičnih impulsa, ali svakodnevnica će vas držati čvrsto nogama na tlu i komunikacija je od presudne važnosti za vaš odnos. U drugom djelu mjeseca stvari će se razjasniti.

 

ŠKORPION 

 

Kada se radi o ljubavnom životu, vi ste doista sretnici u travnju 2018. godine. Venera, planeta ljubavi (koja je za Škorpione i vladar kuće veza) je točno u kući kojom vlada, u jakom i dobrom položaju. Ne ometaju je negativni planetarni aspekti i zato vam daje najbolje od svega: ljubav, atraktivnost, nježnost sreću u novim ljubavnim vezama, mir i harmoniju parovima. Drugom kućom koju povezujemo s vezama Škorpiona, kućom seksualnosti i strasti, vlada Jupiter, a Jupiter je smješten u Škorpionu. Može se reći da imate sve potrebne dijelove slagalice koji su vam potrebni kako bi našli svoju sreću. Napravite prvi korak!

 

STRIJELAC

 

Sunce zagrijava svojim zrakama kuću strasti Strijelca kroz prve dvije dekade travnja 2018. godine. U istoj kući nalazi se Merkur, ali je retrogradan u prvoj polovici mjeseca, u drugoj nastavlja direktnim hodom. U vašoj kući strasti nalazi se i Uran, ali već ste se navikli na njega zadnjih sedam godina. Ovo je kombinacija koja vas motivira i pokreće: krv jače kola, osjećate leptiriće u trbuhu i žudite za novim iskustvima. Sa druge strane, može vam donijeti i neočekivan preokret događanja. Neki događaji tokom travnja 2018. godine potaknuti će vas da pobliže pogledate neke probleme vezano za ljubavni život ili za djecu.

 

JARAC 

 

Venera, planeta ljubavi, vladar je i kuće strasti Jarca i tokom travnja je smještena upravo u toj kući. Pred vama je mjesec pun strasti, romantike i nježnosti. Otvoreniji ste kada se radi o flertovima i pustolovinama, a novih ljubavnih prilika neće nedostajati. Sa druge strane, strastveni Mars, planet žudnje, je u Jarcu. Pokušava nadjačati vašu suzdržanost, komplekse i frustracije koje bude Saturn i Pluton u vašem znaku. Uz takve tranzite mogli bi prolaziti kroz napet period i suočiti se sa dodatnom dozom stresa. Odmor, izvor sreće i sklad dolaze kroz kreativnost, zabavu i, najvažnije od svega, kroz ljubav. Ako imate obitelj, dom i najmiliji biti će u centru vaše pažnje, a djeca izvor sreće.

 

VODENJAK

 

Komunikacija i mentalna kompatibilnost su najvažniji za vaš ljubavni život tokom travnja 2018. godine. Što se tog tiče, vladar vaše kuće parova, Sunce, i vladar kuće erotike, Merkur, na istoj su strani. Razgovori, razmjena mišljenja, poruke i isti intelektualni interesi olakšavaju zbližavanje partnera ili može donijeti novu ljubav, ako to želite. Možda stvari neće uvijek teći glatko (zato što je Merkur retrogradan u prvoj polovici mjeseca), ali možda je to iz razloga da se nauče neke lekcije, da se otkrije istina, da dođe do napretka; da naučite bolje razumjeti voljenu osobu, da možete razgovarati o bilo čemu, uključujući najosjetljivije i najintimnije stvari.

RIBE

 

Vladar kuće parova Riba, Merkur, nije u najboljem raspoloženju tokom travnja 2018. godine: smješten je u kući novca Riba, u kvadratu je sa triom Mars – Saturn – Pluton iz Jarca, i povrh svega, retrogradan je u prvoj polovici mjeseca. Emotivne veze Riba pate zbog povećanog stresa, vjerovatno zato što se moraju suočiti sa previše stvari kroz novčana pitanja ili zajedničke poslove. Može se raditi i o pritisku koji dolazi iz okoline, što neće utjecati na povezanost para ili neke poteškoće koje par ima, nego će ti vanjski faktori samo ukazati na moguće probleme u vezi. Venera, planeta ljubavi, prolazi kroz 3. kuću Riba i kaže da će problemi biti riješeni kroz razgovore, uz diplomaciju i humor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor:atmahr

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *