Kako čistiti svoju auru i čakre – Sistem brze meditacije koji je omogućio svima da nikada ne upoznaju bolest i izliječe se od svake postojeće

Sistem brze meditacije koji je omogućio svima da nikada ne upoznaju bolest i izliječe se od svake postojeće

 

Istraživanje je pokazalo da ljudi koji prakticiraju ovu metodu svakodnevno nikada nisu upoznali bolest, zvuči čudno ali je istinito.. Kod njih termin bolest ne postoji..

 

Ova revolucionarna metoda prevencije od bolesti savjetuje se kao predmet i obavezno primjenjivanje  u svakoj školi u svijetu ali to naravno neće dozvoliti farmaceutska “mafija” koja naravno ne želi zdravo stanovništvo..

 

Tijekom dana mi u sebi nakupimo i zadržimo dosta energetskog smeća koje nastaje kao otpad naše i tuđe iskorištene psihičke ili fizičke energije, te raznih emotivnih stanja i astralnih ostataka, koja poput tamnih mrlja ostaju zalijepljene na našoj auri čineći je tamnom i zaprljanom. Zbog toga se osjećamo negativno, neraspoloženo, depresivno, bolesno, umorno i pospano, imamo nesanicu i sl. Kronični umor je siguran znak da smo puni energetskog i psihološkog smeća, te da je vrijeme za čišćenje.

 

 

S tako negativnim nabojem, boravimo u svom stambenom ili radnom prostoru gdje se ta energija polako prenosi na prostor i on postaje umoran i beživotan. Zamislimo da smo prostorija koju izvana bojamo, glancamo, a unutra je sve zapušteno i ustajalo.

 

 

Kako čistiti svoju auru i čakre

 

 

Svaki dan trebamo čistiti svoju auru i čakre, to je vrlo jednostavan i brz proces.

 

  1. Vizualizirati brilijantnu svjetlost u obliku jaja oko cijelog tijela, zatim pojačavati svjetlost do maksimalne blještavosti i širinu jaja do nekih 1,5 m oko sebe. Ostati u tom stanju par minuta i udahnuti svjetlost, osjećajući kako nam ispunjava cijelo tijelo.
  2. Vizualizirati kako naše čakre poput ventilatora uvlače blještavu svjetlost koja ih otvara i pročišćava, a zatim udahnuti slapove svjetlosti koji se prelijevaju u pastelno crvenoj, narančastoj, žutoj, smaragdno-zelenoj, blijedo plavoj i ljubičastoj boji.
  3. Osjetiti kako naša aura blista.

 

 

Naša aura može imati rupe kao posljedicu raznih fizičkih ili psihičkih trauma, čak iz djetinjstva. Svaka daljnja negativna misao, blokirana ili neispoljena emocija će utjecati na to da se u auri pojave zaprljanja, što direktno utiče na naš energetski potencijal, zato moramo voditi računa da promjenom načina razmišljanja zaštitimo zdravlje svoje aure, odnosno, zdrava i čista aura će nas usmjeravati na usvajanje ispravnih i pozitivnih stavova.

Čistoći aure pogoduje bavljenje fizičkom aktivnošću, boravak u prirodi, bistra prirodna voda, joga i meditacija, ljubav prema sebi, slušanje harmoničnih tonova, boje, sunčeva svjetlost i sl.

 

Osim energetskog čišćenja naše aure, mi povremeno trebamo očisiti prostor u kojem boravimo, najbolje pomoću rastvora vode i morske soli, čišćenjem svih površina, namještaja i podova, paljenjem smjese alkohola i morske soli, provjetravanjem i puštanjem slavina da teku odnoseći negativnu energiju iz doma, te redovnim čišćenjem odvoda u kuhinji i kupatilu gdje se stvara najveća koncentracija i blokada negativne energije u domu.

 

Zatim, korištenjem aromatičnih ulja i paljenjem mirisnih štapića mi čistimo energiju u prostoru, kao i korištenjem fontane, kristala, svjetlosti, svijeća, svježeg cvijeća, sunčeve svjetlosti i zvuka.

 

Također, čišćenjem doma od nepotrebnih i oštećenih stvari mi stvaramo mjesto za dotok nove energije i oslobađamo se od tereta prošlosti. Naš dom je odraz našeg unutrašnjeg stanja, ako je bilo što u našem domu zaglavljeno, slomljeno ili negativno, to predstavlja odraz naših psiholoških i emotivnih energetskih tokova.

 

Učite ovome svoje dijete ako ga želite gledati zdravo cijeli život

 

 

izvor:duhovni-razvoj

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *