Izbacila je šećer iz ishrane: Sada otkriva četiri stvari koje morate da ispoštujete

Sigurno ste čuli million puta da šećer nema nutritivnu vrijednost, a da pretjerana konzumacije izaziva zdravstvene probleme, poput ovisnosti i srčanih tegoba. Ali najteži dio je izbaciti ga iz ishrane.

 

 

U svojoj ispovijesti za portal “Pop Sugar”, jedna žena je ispričala kako je uspjela zauvijek da izbaci šećer iz svog života.

 

Kako je rekla, ona nije mogla da zamisli veče bez kockice čokolade, kolača ili gumenih bombona.

“Osjećala sam kako mi smeta šećer, moja koža je bila suha, nisam imala energije za svakodnevne aktivnosti“, istakla je..

 

Tada je riješila da šećer potpuno izbaci iz ishrane, a kaže da ovo iskustvo na početku nije bilo nimalo lako. Osjećala je simptome kao što su glavobolja, promjena raspoloženja, umor, dok se konačno njen organizam nije navikao na novi vid ishrane.

 

 

Kako bi pomogla drugima, ona je dala korisne savjete kako da što lakše izbacite šećer iz ishrane:

 

Izbacite sve namirnice iz kuhinje koje sadrže šećer

Ovo zvuči suludo, ali ako želite da očistite svoje tijelo od rafinisanog (bijelog) šećera, ne smijete da rizikujete da imate oko sebe namirnice koje ga sadrže.

 

Napravite spisak deserta koji ne sadrže rafinisan šećer

Samo zato što izbacujete šećer iz svoje ishrane, ne znači da ne možete da uživate u jelu. Postoji veliki broj ukusnih deserta koji ne sadrže bijeli šećer. Izaberite nekoliko zdravih recepata na bazi bilja, koji će zadovoljiti vašu potrebu za slatkišima.

 

Nosite sa sobom zdrave grickalice

Tokom moje borbe, bilo je dana kada mi je organizam tražio šećer. Kako se ne bih vratila staroj navici, uvijek sam sa sobom nosila grickalice bez šećera, bogate proteinom, poput veganskih proteinskih pločica ili puter od badema i banana. Ponekad bih pojela pola pečenog pardajza, jer je pun biljnih vlakana.

 

Kada god imate krizu, bavite se fizičkom aktivnošću

Neki ljudi imaju krizu ujutru, dok se drugi žale da im najgore bude u večernjim časovima. Možda zvuči apsurdno, ali vam može biti od pomoći da planirate vježbanje u vrijeme kada vam je kriza najjača.

 

izvor:b92

 

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *