‘Dođite raditi za 25-30 hiljada eura godišnje, ne treba vam ni iskustvo’

Najveća njemačka zračna luka, Frankfurt Airport, očajnički traži radnu snagu

 

 

Direktor Michael Mueller direktno je pozvao radnike da dođu raditi, a za to im je ponudio, za naše prilike, izvrsne uvjete.

 

Direktan poziv

 

‘Želim se direktno obratiti radnicima iz Grčke, Bugarske i Hrvatske – dođite raditi u Zračnu luku Frankfurt’, rekao je direktor ljudskih resursa Michael Mueller. Ovog travnja misija je pronaći radnike koji imaju barem bazično znanje njemačkog i engleskog jezika. Fraport trenutačno želi popuniti stotinu radnih mjesta. Do kraja 2019. godine taj će broj značajno narasti, prenosi Frankfurter Rundschau.

 

Ne treba vam iskustvo

 

Čak i radnici bez iskustva imaju šansu raditi na frankfurtskom aerodromu, primjerice na poslovima vezanim uz prtljagu. ‘Prosječna plaća na jednostavnijim pozicijama na Fraportu iznosi između 25 i 30 tisuća eura godišnje bruto, što je značajno iznad minimalca’, naglasio je Mueller.

 

Ipak valja naglasiti kako je život u ovom njemačkom gradu relativno skup, zbog čega Fraport radnicima nudi jeftin smještaj u blizini aerodroma koji ne bi trebao stajati više od 350 eura mjesečno. Zračna luka Frankfurt, inače najveći poslodavac u Njemačkoj, zapošljava 81.000 djelatnika. Müller kaže da na Fraportu rade ljudi iz 88 zemalja svijeta.

 

 

 

 

 

Izvor:nethr

 

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *