Čestitke… ISPUNILA SE JEDNA VELIKA ŽELJA..

Rodila u 60. godini: Za Alinu u novoj godini želim trajni dom!

 

Drugoj najstarijoj rodilji u Srbiji prošle je godine uslišena najveća želja – da postane majka. U junu 2017. godine, nakon četiri neuspješne umjetne oplodnje, Atifa Ljajić u 60. godini rodila je zdravu djevojčicu Alinu.

 

Dijete odlično napreduje, iako malena obitelj živi u trošnoj i staroj kućici, a suprug Šerif (69) nije najboljeg zdravlja. Nemaju pravo na dječji doplatak, suprugu je ukinuta socijalna pomoć pa žive od Atifinog primanja i povremenih donacija.

 

Dijete ih je još više zbližilo pa su preživjeli i svađu te Šerifov odlazak nakon bebinog rođenja.

 

Zbog kasnog roditeljstva par iz Novog Pazara naišao je na brojne osude okoline no oni se, kažu, na zle jezike ne obaziru.

 

– Ima raznih komentara, ali ja se ne obazirem. Bog je moju želju uslišio, on je htio da budem majka i eto, ostvarilo se. Zato svim ženama savjetujem da se ne predaju, sve se isplati kada u naručje uzmu svoje dijete – kaže Atifa.

 

`Zbog Aline ne mislimo na druge probleme`

 

Puni su nade za godinu koja dolazi jer im je, kaže Atifa, Alina donijela novu snagu i radost.

 

– Zbog nje ne razmišljamo o bolestima i drugim problemima. Smije se, naučila je slati poljupce pa kad mi pošalje jedan, srce mi zaigra i shvatim da je vrijedna svih muka i problema – priča Atifa uz širok osmijeh.

 

Prioritet joj je sada osigurati malenoj stalan krov nad glavom. U 32 godine staža nije uspjela zaraditi za kuću ili stan, a kredit koji je podigla za umjetnu oplodnju otplatila je prije nekoliko mjeseci.

 

(Blic)

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *