Bršljanom protiv celulita

Celulit doživljavamo kao estetski problem, međutim puno bi nas više trebala zabrinjavati činjenica da je celulit poremećaj cirkulacije i posljedica pogrešne ishrane. To je odgovor tijela na okolnosti u kojima se nalazi. To drugim riječima znači da trebate hranu koja je bogata biljnim vlaknima, antioksidansima te vitaminima A, C, E.

 

 

Trebate prirodnu ishranu, hodanje barem 30 min na dan i tjedno barem jednu dužu šetnju u prirodi. Saunom i turskom kupelji možete također doprinijeti reaktivaciji kožne cirkulacije.

 

 

 

Kupka sa bršljanom

 

  • 2 šake svježih bršljana

 

  • 1 kg krupne morske soli

 

Listove stavite u 5 litara prokuhane vode i pustite da vrije još pola sata. Procijedite i izlijte u kadu napunjenu toplom vodom (38 C). Dodajte sol i namačite se barem 30 minuta. Ovu kuru si priuštite barem 1 tjedno.

 

 

Bršljan je također prirodan lijek za ovakvu vrstu poremećaja. Glavna mu je kvaliteta uklanjanje viška vode i nakupina masnoćeStimulira mikrocirkulaciju, rastvara masnoće i sprečava nakupljanje novih. Evo recepta za kupku koju si priredite barem 1 tjedno.

 

 

 

Tokom radnog tjedna, svaki dan mažite celulitna mjesta otopinom od bršljana. Priprema je vrlo jednostavna i najdjelotvornije je da mažete poslije tuširanja kada ste već toplom vodom potaknuli cirkulaciju.

 

 

 

 

Otopina za mazanje

 

  • 50 g svježih listova

 

  • 1 l vode

 

Svježe nabrane listove bršljana sitno narežemo, stavimo ih u staklenu bocu i dodamo jednu litru hladne vode, te pustimo da stoji 24 sata i nakon toga procijedimo. Nakon svakog tuširanja ovom vodom natopiti mjesta zahvaćena celulitom.

 

 

Poduzmite kuru sa bršljanom, kojeg možete lako nabrati tokom šetnji kroz prirodu. Priuštite sebi kupku od bršljana i mažite celulitna mjesta otopinom bršljana. Mislim da ne bi trebali kupovati razne anticelulitne kreme, ulja…

 

 

To je čisto bacanje novaca, a uostalom da li ste sigurni što sve sadrže te kreme i što ustvari unosite u organizam. Kreme su sigurno na neki način konzervirane i koža vam upija sve te popratne, nepotrebne, a moguće i štetne sastojke.

 

 

Prirodna rješenja su uvijek najsigurnija i najdjelotvornija i najviše im vjerujemo. Osim toga, obično su takva rješenja besplatna..

 

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *